ملخـص موضــــوع هيئة الفـولبرايت العــام الأكاديمي 2009/2010

1. مدة المنح: من (3) إلى (9) أشهر.
2. كل التخصصات مفتوحة عدا تخصصات الطب البشري والبيطري وطب الأسنان.
3. أنواع المنحات:

أ‌- ما بعد درجة الدكتوراه:
منح بحثية: إتاحة الفرص لاستخدام التسهيلات والإمكانيات والمعامل للقيام بأبحاث مستقلة.
منح التحاضر/ بحثية بمجموعة من الجامعات الأمريكية: للأساتذة حيث تتيح فرص التحاضر والقيام بأبحاث ما بعد الدكتوراه لمدة فصل أو فصلين دراسيين. التمويل المالي مشترك.

ب‌- إدارة الفنون والآداب:
صقل المهارات الإدارية في مجالات الفنون والآداب من خلال الاشتراك في برنامج دراسة منظم يعقبه القيام بدراسة فردية.

أخر موعد لتسليم الأوراق: (18 يونيه 2008) الساعة: 4.30م

مسئول الاتصال: أ. حنان الريحاني

موبايل : 0100777189

فاكس : 2795789321

بريد اليكتروني: helrihany@bfce.eun.eg

Egyptian Fulbright Scholar Program

The Binational Fulbright Commission in Egypt (BFCE) is pleased to announce the AY2009-2010 Fulbright Egyptian Scholar Program that provides opportunities to use the American universities' research facilities, .libraries and laboratories to conduct independent research for 3-9 months .

ELIGIBLE FIELDS: All fields are eligible with the EXCEPTION of medicine, dentistry and veterinary medicine .

GRANT TYPES:

1. POST-DOCTORAL GRANTS :

a) Research Grants

provide opportunities to use the American universities' research facilities, libraries and laboratories to conduct .independent research. Occasional lecturing is encouraged .

b) Lecturing/Research Grants at Selected American Universities :

Provide post-doctoral lecturing/research opportunities for scholars in various fields requested by the u.s. partner universities/ institutions. Grants are awarded for a period of one to two semesters and jointly funded Available opportunities: Mary Baldwin.by the host university and the Fulbright Commission in Egypt College: language and culture; State University of New York, Cobleskill: literature, communications, agricultural biotechnology (or other agriculture or natural science fields), business administration/technology management and information technology; Northeastern University: Arabic language, Middle East studies, political science, public policy, history, economics, business, sociology, anthropology, Islamic studies and publichealth; Doane College: Teaching Arabic as a/oreign language, culture studies, Islamic studies .

11. ARTS MANAGEMENT GRANTS :

Provide opportunities for Egyptian professionals in the field of arts management and administration to pursue a .structured program of study followed by individualized study to enhance their managerial capabilities.

You are kindly requested to disseminate this information to departments/individuals at your university/institute who would be interested to apply. Enclosed please find a program announcement poster that you are kindly requested to post. The deadline for receiving the applications is June 18, 2008, 4:30 p.m. For further information, please contact Hanan M. EI :Rihany at the Binational Fulbright Commission using the following contact information .

Address: Fulbright Commission

Tel: 3335-9717/7978 (138)/ 01